door communicatiespecialist, adviseur en auteur Don Croonenberg

Training: Schrijven met smaak

Inschrijven is niet meer mogelijk

Trainer

Don Croonenberg

De training wordt verzorgd door communicatiespecialist, adviseur en auteur Don Croonenberg. Oprichter en directeur van communicatieadviesbureau The Bitter End. Jarenlang werkte hij voor beursgenoteerde bedrijven als Philips, Aalberts Industries, DSM en organisaties zoals NPO, Buma Stemra en ProRail. Hij heeft jarenlange ervaring als persoonlijk copywriter en adviseur van een behoorlijk aantal bestuursvoorzitters. Hij schrijft boeken over diverse onderwerpen en geeft ook een-op-een begeleiding aan mensen die smakelijker willen leren schrijven.

training

Schrijven met smaak

Memo’s, rapporten, verslagen, webtekst, blogs, misschien wel een opinieartikel voor in de krant. We schrijven wat af. Maar eerlijk is eerlijk: het valt niet altijd mee. Jargon, complexiteit, teveel zouteloze woorden, een toon die niet aanspreekt – het zijn veelgehoorde klachten. En de lezer haakt in de toch al visueel ingestelde wereld snel af. De tekst smaakt niet.

In deze nieuwe schrijftraining gaan we jou leren een vlotte pen te hanteren. In een kleine groep gaan we het hebben over ‘betekenis’ en hoe je die, afhankelijk van thematiek, doelgroep en context, op een doeltreffende manier overbrengt. Want smaken verschillen! We gaan ongebruikelijke methodes inzetten. Muziek vormt bijvoorbeeld een mooi instrument om de compositie en toon van een tekst zo op te zetten dat de lezer gegrepen wordt. Ook zoeken we de filosofie op en onderzoeken we de vraag wanneer een tekst nou echt lekker ‘smaakt’.

Het is denken en doen. Naast reflectie en tekstanalyse (fictie en non-fictie) gaan we ons de blaren op de vingers schrijven. Met schrijfoefeningen die we gezamenlijk bespreken en individuele begeleiding om de persoonlijke schrijfkwaliteiten te verbeteren. Je krijgt ook huiswerk: je schrijft een tekst naar keuze, een scherp opiniestuk of een blog over een actueel thema. Je leest ook aanbevolen artikelen en gaat die becommentariëren.

Na deze training zijn jouw schrijfkwaliteiten verbeterd, vergroot je je invloed op een creatieve manier en zul je anders naar schrijven en teksten kijken. Je krijgt het (werk) boek Tan Tan en ontvangt na afloop een certificaat.

 

Programma keuze

1. 3 dagen

Lesdag donderdag: 13 en 27 september en 11 oktober, van 9.30-16.00u

2. 6 avonden

Lesdag dinsdag: 11; 18 en 25 september; 2; 9 en 16 of 23 oktober, van 19.00-22.00u

incl. btw, koffie/thee en evt. lunch.

Inschrijven

Deelnamekosten

Er zijn GEEN mogelijkheden meer om nog mee te doen in 2018

 

  1. Om de week 3 lesdagen van 9.30-16.00u.

Lesdag donderdag: 13 en 27 september en 11 oktober
Investering: € 690,-  incl. btw, koffie/ thee, lunch.

  1. Wekelijks 6 avonden van 3 uur, 19.00u-22.00u

Lesdag dinsdag:  11; 18 en 25 september; 2; 9 en 16 of 23 oktober
Investering: € 660,- incl. btw, koffie/ thee. Trainingslocatie: Nuenen

Dit is inclusief het taalboek Tan Tan van Don Croonenberg, koffie, thee, de lunch.

Bij gelijktijdige inschrijving (op 1 inschrijfformulier) van meerdere deelnemers van 1 organisatie, krijg je een aantrekkelijke korting. De onderstaande korting is de totale korting en niet de korting per deelnemer: Bij 2 deelnemers: € 25,00 Bij 3 deelnemers: € 50,00 Bij 4 deelnemers: € 75,00 Bij 5 deelnemers of meer: € 100,00

Annuleren alleen schriftelijk Uw inschrijving is alleen schriftelijk, via de mail, te annuleren. Annuleert u tot drie weken voor aanvang van het symposium, dan brengen wij € 75,- aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen drie weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Laat het ons wel schriftelijk weten.

Nadat uw inschrijving is betaald is uw inschrijving definitief. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding.

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden