Een check-up voor meer wij en intimiteit

Relatie APK

17 september, te Nuenen in het Klooster om 19.30u INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

Vervelend maar waar: In aanloop naar en tijdens de grote vakantie hebben veel stellen last van extra stress en eenzaamheid in hun relatie. Jaar na jaar is het aantal aanmeldingen voor therapie nooit zo groot als vlak na de vakantie. Hoe kan dat?

Spreker

Relatie-APK ?
Een check-up voor meer wij en intimiteit

Vervelend maar waar: In aanloop naar en tijdens de grote vakantie hebben veel stellen last van extra stress en eenzaamheid in hun relatie. Jaar na jaar is het aantal aanmeldingen voor therapie nooit zo groot als vlak na de vakantie. Hoe kan dat?

Vlam in de pan
Waarom die stress? Mensen spreken hun vakantieverwachtingen niet uit: rust, actie, sportief, avontuur, gezinsdingen, met vrienden, noem maar op. Niet goed met elkaar praten levert teleurstellingen, frustraties en ruzies op. De taken zijn niet goed geregeld of verdeeld. Wie boekt, regelt de reis, wie pakt de koffers, ook voor de kinderen, wie zorgt voor de dierenopvang? Vaak doet een van beide partners dit, de ander hoeft alleen maar in te stappen. Of er zijn frustraties uit het verleden blijven hangen en dan kan de vlam snel in de pan slaan. “Oude koeien” die met je mee blijven lopen. Regelmatig wordt er niet goed gecommuniceerd. Je legt drie keer uit wat je wilt, en nog altijd heb je het gevoel niet gehoord te worden. En dan moet de vakantie nog beginnen… Goed weer en een mooie vakantieplek zorgen aanvankelijk voor het goede gevoel, maar regelmatig ontstaat toch een flinke domper. Je hoopte dat het beter zou gaan, en dan valt het toch tegen. Je voelt je kwaad, onbegrepen, eenzaam.

Wij
Mensen ervaren een gebrek aan ‘wij’. Samen dingen doen, oog hebben voor elkaar, luisteren, samen lol maken. Natuurlijk moet je eerst zelf weten wat je zelf wilt, mist, voelt, verlangt en je kwetsbaar op durven stellen. Je moet het uitspreken, en de ander moet het wel echt horen. We raken elkaar makkelijk kwijt in onze drukke levens. En als je terugdenkt aan de tijd dat je hals-over-kop verliefd was had je nooit gedacht dat het zover zou kunnen komen.

Tips
Herken je dit? En wat nu? Ik geef je alvast een paar praktische tips. Ga samen wandelen, fietsen, wat jij wilt, en spreek uit wat voor soort vakantie je wilt. Denk terug aan jullie eerste vakantie. Dat was een mooie tijd! Waarom zou je je niet inspannen opnieuw net zo’n fijne vakantie te beleven? Zo’n gesprek is geen wedstrijd die gewonnen moet worden. En denk eraan; jullie willen allebei met een fijn gevoel van vakantie terug komen. Zet je daar dan ook samen voor in, zoals je dat ook tijdens die allereerste, smoorverliefde vakantie deed. Komt de ruzie steeds maar weer terug? Spreek een stopwoordje af en hou je daaraan. Laat je kinderen erbuiten, want die worden erg verdrietig als mensen waar ze zielsveel van houden ruzie staan te maken. En een beetje een open deur, maar laat die telefoon gewoon in de tent, het hotel of appartement. Jullie gaan samen leuke dingen doen, toch? Lekker onbelangrijk hoor, je telefoon op vakantie…

Tijdens de lezing op 17 september neem ik je mee naar de oorzaken van relatieproblemen, de “bekende” patronen en mogelijkheden tot herstel.

 

Greet de Bruijn

Hoe zorg je voor meer wij gevoel, oog hebben voor elkaar. Lol hebben. Meer intimiteit? Voor begrip over en weer? Dat je allebei het gevoel hebt dat je er toe doet, gehoord en gezien wordt? Hoe spreek je conflicten uit zonder dat er “ouwe koeien” overblijven voor de volgende keer. Hoe kom je uit dat negatieve patroon dat voor afstand zorgt en herstel je echt, of liever nog natuurlijk: hoe voorkom je dat patroon!

Op al deze vragen komt op deze avond een antwoord.
We gaan het hebben over de liefdesfases, de voorwaarden die iedere relatie nodig heeft om samen gelukkig oud te worden, over waarom je elkaar soms niet begrijpt en hoe je echt met elkaar kunt praten. Hoe je de intimiteit tussen jullie kunt vergroten. Ook is er ruimte om vragen te stellen.
Na deze avond heb je meer inzicht en concrete handvaten om de band met je partner te versterken.

 

 

Greet coacht families en familiebedrijven, brengt kind en gezin, onderwijs en preventieve zorg bij elkaar  en traint teams. Ze is geschoold in o.a. existentiële psychotherapie, EFT relatietherapie, de Contextuele theorie (context en intergenerationeel) en Spiral Dynamics,.  Ze werkte lange tijd in het basisonderwijs, ook op managementniveau. Ze is mede-eigenaar van The Bitter End en runt haar eigen coaching praktijk, www.gotogdb.nl. Werkt aan projecten, publiceert, geeft lezingen, organiseert evenementen, www.loyaalleven.nl, met als belangrijkste drive: de verstandhouding tussen mensen verbeteren.

geen workshop

Relatie APK

19.30-19.45

Inloop

19.45- 21.15

Interactieve lezing door Greet de Bruijn

21.15-21.45

Napraten en vragen stellen mogelijk

Inschrijven

NIET MEER MOGELIJK