Barbara Krasner's journey in contextual work

Boekpresentatiefeest 'Lifeblood of trust for real relationship'

Wo 6 nov a.s. in Eindhoven.

Het was een geweldig feest! Dank aan alle belangstellenden!

De Amerikaanse Barbara R. Krasner (1933) zag als kind haar ouders ruziemaken. Ze vroeg zich af hoe het kan dat mensen die van elkaar houden niet met elkaar praten. Daarmee begon een zoektocht naar antwoorden die onder meer van hoogleraar en psychiater Ivan Boszermenyi-Nagy kwamen, destijds uit Hongarije naar de VS gevlucht, grondlegger van de contextuele benadering. Met hem heeft Krasner het gedachtengoed verder ontwikkeld. Samen schreven ze o.a. het bekende ‘Between Give and Take’ (1986).

Het kleurrijke boek volgt Barbara’s levensspoor. Hoe ze opgroeide als dochter van een migrantenfamilie, de vele muren waar ze tegenaan liep, haar huwelijk met drie kinderen en twee adoptiekinderen. En hoe ze in het geweer kwam tegen het racisme in de VS; ze liep mee in de fameuze Selma March met Martin Luther King.

Ook als E-Book te bestellen: https://www.amazon.com/Lifeblood-trust-relationship-Barbara-Krasner-ebook/dp/B082MQBRPQ/ref=sr_1_1?keywords=lifeblood+of+trust&qid=1576229613&sr=8-1

 

Persbericht boekpresentatie Popei 6-11-19

Feestelijke boekpresentatie in Popei

Uniek boek
Vorige week verscheen een unieke, geïllustreerde biografie over leven en werk van Barbara Krasner, medegrondlegger van het contextuele gedachtengoed dat wijd en zijd door therapeuten en coaches gepraktiseerd wordt, vooral in jeugd en gezinszorg. Auteur is de Nuenense coach en familietherapeut Greet de Bruijn.

In de cel
Ruim vier jaar heeft Greet de Bruijn samen met de Amerikaanse Barbara Krasner, dochter Karen en psycholoog Doug Schoeninger aan het boek gewerkt. Soms waren er wel drie gesprekssessies per week. Maar het resultaat is er dan ook naar. Het is een rijke biografie geworden met veel informatie die nooit eerder is gepubliceerd, bijvoorbeeld over Krasners activisme en haar stellingname tegen racisme die haar na de beroemde Selmamars van Martin Luther King in een politiecel deed belanden. Uniek is ook de verbinding die het boek vanuit de contextuele theorie legt met actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Er is veel aandacht voor de dialoog, en dat is natuurlijk geen toeval in deze tijden van polarisering.

Het boek is ten doop gehouden bij het Eindhovense muziekcentrum Popei – een goed bezochte en geanimeerde bijeenkomst opgeluisterd met live muziek. Het 1e boek is uitgereikt aan Mirjam Bakker, bestuurder Leren over Leven- OICS.

Inspiratie voor iedereen
Greet: ‘Vijf jaar geleden heb ik aan de TUE een tweedaags congres georganiseerd waar Barbara de keynote speaker was en diverse masterclasses heeft verzorgd. Dat was een overweldigend succes, en toen is bij ons het idee ontstaan om een boek te gaan schrijven. Dat project heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar we kunnen er enorm trots op zijn dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Ook mensen die het contextuele werk niet kennen, kunnen hier veel uit te halen. Het boek staat barstensvol levenservaringen en wijze lessen – voor veel mensen denk ik heel herkenbaar en inspirerend voor hun eigen leven.’

Presentaties
Greet de Bruijn is inmiddels uitgenodigd om presentaties te komen verzorgen in de Verenigde Staten en Hongarije. Wilt u meer weten over het boek, of zou een presentatie voor uw organisatie of bedrijf een goed idee kunnen zijn? Stuur een berichtje naar greet.debruijn@thebitterend.nl. www.gotogdb.nl

‘Lifeblood of Trust for Real Relationship’, door B. Krasner, G de Bruijn et alia;
2019, uitgeverij ACCO. Te krijgen in de betere boekhandel, of via bol.com of amazon.com

Inmiddels is het ook al als E-Book te koop:

 

Barbara R. Krasner, Douglas W. Schoeninger, Karen K. Allen en Greet de Bruijn

De Amerikaanse Barbara R. Krasner (1933) zag als kind haar ouders ruziemaken. Ze vroeg zich af hoe het kan dat mensen die van elkaar houden niet met elkaar praten. Daarmee begon een zoektocht naar antwoorden die onder meer van hoogleraar en psychiater Ivan Boszermenyi-Nagy kwamen, destijds uit Hongarije naar de VS gevlucht, grondlegger van de contextuele benadering. Met hem heeft Krasner het gedachtengoed verder ontwikkeld. Samen schreven ze o.a. het bekende ‘Between Give and Take’ (1986).

Het kleurrijke boek volgt Barbara’s levensspoor. Hoe ze opgroeide als dochter van een migrantenfamilie, de vele muren waar ze tegenaan liep, haar huwelijk met drie kinderen en twee adoptiekinderen. En hoe ze in het geweer kwam tegen het racisme in de VS; ze liep mee in de fameuze Selma March met Martin Luther King.

‘Lifeblood of trust for real relationship’ ( 2019, 230 p)
ISBN 978-94-92398-32-1
Uitgeverij ACCO, Den Haag
www.accouitgeverij.nl

Greet de Bruijn

Na vijftien jaar onderwijs – lespraktijk en management – stapte Greet de Bruijn over naar het coachen van families en familiebedrijven. Ze brengt kind en gezin, onderwijs en preventieve zorg bij elkaar. Greet, tevens mede-eigenaar van adviesbureau The Bitter End (www.thebitterend.nl) werkt als relatie/systeemtherapeut in een partnership met een psychologenpraktijk. Ze is geschoold in o.a. existentiële psychotherapie, EFT relatietherapie, Spiral Dynamics en de Contextuele theorie. Jarenlang was ze bestuurslid van de Vereniging van Contextueel Werkers in Nederland en België. Ze was medeoprichter/bestuurder van opleidingsinstituut Leren over Leven-OICS tot 2017, waar ze nu lid is van de Raad van Advies. Ze traint teams, werkt aan projecten en evenementen, publiceert en geeft lezingen. Steeds gericht op verbetering van de verstandhouding tussen mensen. In 2014 haalde ze Barbara R. Krasner naar Nederland; haar lezingen en workshops aan de TUe werden zeer druk bezocht. Een bijzondere vriendschap is ontstaan. En uit die vriendschap is weer dit unieke boek ontstaan.

Barbara R. Krasner

De Grande Dame van de contextuele therapie. Mede-oprichter van het Centrum voor Contextuele Therapie & Allied Studies, ademt en belichaamt het contextuele werk. Haar leven en carriëre als dochter, vriendin, vrouw, moeder, grootmoeder, familie therapeut, docent en auteur illustreert haar toewijding en passie om de concepten en toepassingen van contextuele werk.

Het spijt haar dat ze niet fit genoeg is om lijfelijk aanwezig te zijn op deze bijzondere avond.

Douglas W. Schoeninger en Karen K. Allen

Douglas Schoeninger, werkt al ruim 40 jaar als familie therapeut in Amerika. Is opgeleid door en heeft samengewerkt met Ivan- Boszermeny-Nagy en Barbara R. Krasner. Door de jaren heen is er een vriendschapsband met Barbara gegroeid.

Karen K. Allen, is de jongste dochter van Barbara R. Krasner. Ze is na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als projectleider sindsdien de persoonlijke assistent van haar moeder.

Beiden kunnen niet op deze presentatie aanwezig zijn.

Harold Schraven

Harold Schraven regisseert, musiceert en acteert. Bij Theatergroep BLUV is hij het vaste gezicht als regisseur en muzikaal leider. Ook tijdens de voorstellingen speelt hij, muzikaal gezien, een grote rol.

Hij wordt op deze avond bijgestaan door Mike van Os

Greet de Bruijn, tijdens de presentatie

Foto impressie

Boektitel: Lifeblood of Trust for Real Relationship – Het is een unieke biografie over leven en werk van Barbara Krasner mede-grondlegger van het contextuele gedachtengoed.

Tot stand gekomen na 5 jaar samenwerken over De Oceaan heen. De auteurs: Barbara Krasner, Greet de Bruijn, Karen Allen en Doug Schoeninger

Introductie door Don Croonenberg

Muzikale opwarming door Harold Schraven en Mike van Os

Carianne Burema van ACCO Uitgeverij

Greet de Bruijn over het ontstaan van het boek en het belang van werkelijke dialoog in deze moderne tijden
De Dialoog op betekenisnivo is het tegengif voor ontwrichting in gezinnen, samenlevingen en landen.
Met enkele persoonlijke woorden en beelden van Barbara Krasner zelf

Uitreiking eerste exemplaar aan Mirjam Bakker, bestuurder van het contextuele opleidingsinstituut Leren over Leven- OICS

Feestelijke afsluiting!

Met dank aan Barbara Krasner en de medeauteurs, alle bezoekers, Don Croonenberg, Harold Schraven en Mike van Os, Carianne Burema van ACCO, Mirjam Bakker van LOL-OICS, Popei en Janenjeanine photography.