Loyalty... Keyring to a fulfilling life

2014 Internationaal Contextueel Congres

20 en 21 november 2014

Het Internationaal Contextueel Congres “Loyalty… Keyring to a fulfilling life” is enorm geslaagd; er waren meer dan 300 aanwezigen!

Het waren twee fantastische dagen onder de bezielende begeleiding van dagvoorzitter Jac de Bruijn.
Op dag één verzorgden Barbara Krasner en Peter Goldenthal Meesterklassen. Dag twee werd gevuld met inspirerende lezingen en live sessies.

Een greep uit de reacties:
…verdiepende lezingen van Barbara Krasner…
…die live sessie met Peter Goldenthal was geweldig!…
…Heb vooral ook genoten van de coaches in de middag…
…Ik kijk uit naar de uitnodiging van een volgend congres…

Sprekers

Jac de Bruijn

Dagvoorzitter, GZ-psycholoog en orthopedagoog. Ruim 30 jaar actief in de zorg, nu als Hoofd Behandeling bij zorginstelling Prisma. Studeerde theologie aan de UT en is wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij voorzitter bestuur Expertisecentrum Verstandelijke Beperking. Hij is tevens de stille kracht achter www.methodieken.nl en eindredacteur van Verstandelijke beperking: definitie en context (SWP).

Barbara Krasner Ph.D.

De Grande Dame van de contextuele therapie. (YouTube) Mede-oprichter van het Centrum voor Contextuele Therapie & Allied Studies, ademt en belichaamt het contextuele werk. Ze is in een unieke positie om de overeenkomsten en verschillen tussen loyaliteit en loyaliteit dynamiek te tonen, zo vakkundig beschreven door haar vriend en mentor Ivan Boszormenyi-Nagy. Haar leven en carriëre als dochter, vriendin, vrouw, moeder, grootmoeder, familie therapeut, docent en auteur illustreert haar toewijding en passie om de concepten en toepassingen van contextuele werk.

Peter Goldenthal Ph.D.

Peter Goldenthal (YouTube) Is onder een groeiend aantal Amerikaanse en Europese therapeuten degene met het vermogen en de motivatie om door te denken over de implicaties van contextuele therapie, en kan het ook toepassen in specifieke domeinen. Studeerde o.a. aan Cornell University, de University of Connecticut, Harvard Medical School en het Boston Children’s Hospital. Werkte samen met Dr. Ivan Boszormenyi-Nagy en schreef onder meer Contextual Family Therapy, Working with Children and Families, Beyond Sibling Rivalry, Why Can’t We Get Along: Healing Adult Sibling Relationships en Doing Contextual Therapy.

Hans Groeneboer

Hans Groeneboer (YouTube) Bedrijfsadviseur vanuit Relinked, personal coach, contextueel therapeut, auteur en docent. Werkt al 20 jaar met mensen in verschillende contexten en heeft veel ervaring in het coachen van mensen en processen. Is samen met Veresca van den Berge auteur van Dynamiek in verbinding.

Veresca van den Berge

Veresca van den Berge (YouTube) Organisatiepsycholoog, werkzaam als coach, trainer, organisatieadviseur en spreker vanuit Coanta Consult. Coacht met name leidinggevenden en (staf)adviseurs die zelfmanagement en samenwerking verder willen professionaliseren. Schreef samen met Hans Groeneboer het boek Dynamiek in verbinding.

Terugspeeltheater Wordt Vervolgd

Een groep theaterspelers die verhalen tot leven brengen. Het publiek vertelt en de acteurs en muzikant maken er ter plekke theater van. Samen kijken naar teruggespeelde ervaringen leidt tot inzicht, meer openheid, begrip voor elkaar en vooral ook plezier.

Foto impressie

1e Internationale Contextueel Congres november 2014
Loyalty… Keyring to a fulfilling life